Περικλής Μοσχολιδάκης

Περικλής μοσχολιδάκης

Ο Περικλής Μοσχολιδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα .Είναι Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε Σεμινάρια Υποκριτικής - Σκηνοθεσίας και Φωνητικής Αγωγής στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας [ MXAT]. Παρακολούθησε Σεμινάρια Vocal Coaching στο New York Vocal Coaching Studio.

Σπούδασε Κλασικό Τραγούδι και Φωνητική στο Εθνικό Ωδείο και στο Athenaeum.  Ηθοποιός για πολλά χρόνια του Εθνικού Θεάτρου ,του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν ,του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Αμφιθεάτρου του Σπύρου Ευαγγελάτου, του Θεσσαλικού Θεάτρου και πολλών άλλων ,συνεργάστηκε με σημαντικούς Σκηνοθέτες του Θεάτρου μας [Μινωτής ,Σολωμός, Ευαγγελάτος, Βολανάκης, Δαμάτης, Βουτσινάς, Λαζάνης, Μπάκας, Κουγιουμτζής , Ποταμίτης, Μιχαηλίδης ,Ιορδανίδης, Κακλέας κ.ά ] ,έπαιξε σε πολλές παραστάσεις Αρχαίου Δράματος στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και σε πολλά από τα Αρχαία Ελληνικά Θέατρα αλλά και σε μεγάλα Θεατρικά Φεστιβάλ του εξωτερικού.

Σκηνοθέτησε την παράσταση '' Ηλέκτρα Project ''στο Θέατρο  CARTEL και την παράσταση '' Τρωάδες - Εκάβη η Τραγωδία των Ηττημένων '' στο Σύγχρονο Θέατρο της Αθήνας .Εγραψε το Θεατρικό έργο ''Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η ΔΙΑΦΑΝΗ και Σκηνοθέτησε την ομώνυμη παράσταση που παίχτηκε στο Θέατρο VAULT.

Εγραψε το Θεατρικό έργο ΑΠΟΓΝΩΣΗ και Σκηνοθέτησε την ομώνυμη παράσταση που παίχτηκε στο Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ.

Εισηγητής για πολλά χρόνια του θέματος της Φωνητικής Αγωγής στο Αρχαίο Δράμα στο Ευρωπαικό Κέντρο Δελφών. Εργάστηκε στην τηλεόραση ,το ραδιόφωνο και τη μεταγλώττιση .Διδάσκει τα μαθήματα της Αγωγής του Λόγου και της Υποκριτικής στο Αρχαίο Δράμα σε Δραματικές Σχολές της Αθήνας.