Μαρία Παλιούρα

Μαρία Παλιούρα

Γεννήθηκε στη Λαμία
Σπούδασε χορό στην Κρατική σχολή Ορχηστικής τέχνης &
στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Νίκης Κονταξάκη.
Παρακολούθησε σεμινάρια χορού και χορογραφίας στην Ελλάδα με τους:
Sergei Vikulov, Daniel Lommel ,Peter Gosh , Menia Martinez κ.α &
στην Κολωνία με τους: Ursula  Borrmann,  Susan Alexander,  Bruce  Taylor.

Χόρεψε με τις ομάδες σύγχρονου χορού : ‘’Οκτάνα’’ του Κωνσταντίνου Ρήγου,‘’ Ηώ’’ της Μαρίας Γαϊτάνη, Χοροθέατρο ‘’ Ναυσικά ‘’της Σοφίας Σμαήλου, στην ομάδα σύγχρονου χορού Εννιάμορφο, στην ομάδα κλασικού και σύγχρονου χορού της Νίκης Κονταξάκη, χόρεψε και χορογράφησε σε  συναυλίες των’’Πύξ-Λάξ’’, συμμετείχε στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου στο Ηρώδειο (φεστιβάλ  Αθηνών 1996).

Ιδρυτικό μέλος  και χορογράφος της ομάδας σύγχρονου χορού “Εννιάμορφο’’ χορογράφησε θεατρικά έργα και σκηνοθέτησε αυτοσχέδια χοροθεατρικά δρώμενα  στο θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ.

Έγραψε /σκηνοθέτησε το παραμύθι ‘’Λαστιχούλης & ξυλένιος δυο φίλοι διαφορετικοί ‘’και το  ανέβασε με την θεατρική ομάδα της ‘’ΠΡΟΒΑ’’ στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας,  έγραψε /σκηνοθέτησε έναν θεατρικό μονόλογο με τίτλο ‘’Σαμπάνια πήρες;’’ και ανέβηκε από την ‘’ΠΡΟΒΑ’’ στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, σκηνοθέτησε και χορογράφησε το παραμύθι ‘’Ο Μορμόλης’’ του Ράινερ Χάχφελντ, το παραμύθι ‘’Η καρδιά της βασιλοπούλας ‘’

της Πηνελόπης Δέλτα, ένα αυτοσχέδιο ΄’χοροθεατρικό δρώμενο’’ για την θεατρική ομάδα του Συλλόγου ‘’ΠΡΟΒΑ’’ , το παιδικό έργο ‘’ Πολυάννα ’’ της Ελεανόρ Πόρτερ  , το ‘’Παραμύθι χωρίς όνομα’’ της Πηνελόπης Δέλτα, το παραμύθι ’’Ντίλι-Ντίλι‘’ της Πελαγίας Θεοχάρη και το παραμύθι “η φιλία είναι ευτυχία” της Κωνσταντίνας Χρυσικού.

 

Δίδαξε Μπαλέτο/Σύγχρονο χορό   σε σχολές χορού στην Αθήνα

Δίδαξε κίνηση,  χορό, αυτοσχεδιασμό, στο θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων- εφήβων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ  και του Συλλόγου ‘’ΠΡΟΒΑ’’.
Δημιουργική κίνηση στο παιδικό θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ και του Συλλόγου ’’ΠΡΟΒΑ’’,  έχει σκηνοθετήσει & χορογραφήσει πολλές παραστάσεις με παιδιά.