Κώστας Νέλλας

Κώστας Νέλλας

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε Μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών ,απ’ όπου και αποφοίτησε το 2001.  Πήρε  το Δίπλωμα κλασικής κιθάρας στην τάξη του διεθνούς φήμης Έλληνα σολίστ.

Κ. Κοτσιώλη , έκανε μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού με τον Γιάννη Παντελή.               

Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και σεμινάρια κιθάρας με τούς (H.Kappell, Tomas Muller-Pering, Aniello Desiderio κ.α.) και σε σεμινάρια μουσικής θεωρίας και παιδαγωγικής της μουσικής.

Έχει λάβει  μέρος σε συναυλίες πολλών Δήμων της Ελλάδας και της Κύπρου  και  έχει εμφανιστεί σε πολλές απ’ τις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας .

 Έχει συμπράξει σε συναυλίες με τον Α. Ρέμο, την Ρ. Χρηστίδου, την  Μ. Ασλανίδου, τον Α. Βαρδή, τον Κ.Σμοκοβίτη,τον Κ. Καράλη , τον Μ. Καραντίνη, καθώς και με ηθοποιούς όπως ο Γ. Μπέζος, ο Γ. Βασιλείου κ.α. Έχει συμμετάσχει σε εκπομπές στην κρατική και στην τοπική τηλεόραση καθώς και στο ραδιόφωνο . 

 Έχει κάνει την ενορχήστρωση και την μουσική επιμέλεια σε εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων του νομού που συχνά πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων ή της Περιφέρειας , όπως το αφιέρωμα στον Καββαδία  με ερμηνευτές τον Κ. Καράλη και τον Α. Ρίζο, το αφιέρωμα στο Μ. Χατζιδάκι με ερμηνευτές τον Μ. Κλεάνθη και τον Γ. Βασιλείου, το αφιέρωμα στο Μ. Γκανά κ.α.

 Έχει γράψει  μουσική  οργανική, έχει μελοποιήσει ποιήματα για πολλές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις.

Με μουσικά σύνολα, όπως οι Pulsar  έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

  Έχει εργαστεί σε Ωδεία πολλών Δήμων. Μαθητές του έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς κιθάρας ,αλλά και τραγουδιού. 

Γράφει ποίηση και έχει βραβευτεί με την υψηλότερη βαθμολογία και το Α΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό ποίησης της Χ.Ο.Ν. στον Δήμο Π. Φαλήρου (Απρίλιος 2008), με το Γ΄ Βραβείο στο Διαγωνισμό Κούρος Ευρωπού της Μακεδονικής Εταιρίας «Τέχνη» Κιλκίς , υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ., με Έπαινο στον Διαγωνισμό ποίησης Βόλου, με το Α΄ Βραβείο στο 27ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας στην κατηγορία «Μεγάλη Ποιητική συλλογή» , που διεξήχθη στη Σαλαμίνα με τη συνεργασία του ομίλου Unesco  και σε ειδική εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα ποίησης , του απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα από το λογοτεχνικό περιοδικό «Κελαινώ».

 Έχει αποτελέσει μέλος επιτροπής , σε διαγωνισμούς μουσικής  και  ποίησης.                               

 Έχει διατελέσει για τέσσερα χρόνια μέλος του Δ .Σ. και Ταμίας του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών της

Πρωτ. Εκπαίδευσης  Ν. Φθιώτιδας καθώς και μέλος του Δ . Σ. και έφορος βιβλιοθήκης του

Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και συγγραφέων.

Έχει ιδρύσει από το 2021 το δικό Του “Ωδείο Κώστα Νέλλα στη Λαμία.